Mohmen Parvez – Maria i kærlighedens navn

Bogen handler om 23-årige Maria Christensen som studerer bachelor i religions videnskab på Københavns Universitet. Den unge universitetsstuderende har altid ønsket at blive religiøs, men gennem længere tid haft svært ved at finde ud af, hvilken religion, der ville gavne og glæde hende. Maria kommer selv fra en familie, hvor faren er troende kristen og præst i byens lokale kirker. Marias far håber på, at hun vil følge hans fodspor og en dag overtage hans præsteembede.

Selvom bogen ”Maria i kærlighedens navn” er spændende, har den også nogle knap så gode aspekter.

Forventningerne blev skruet i vejret, da jeg først læste hvad bogen handlede om. Men eftersom jeg fik startet og kom et god t stykke ind i bogen, blev jeg skuffet. Den levede ikke rigtig op til de forventninger jeg havde.

Mohmen Parvez er en ukendt forfatter for mig, selvom han har skrevet en bog før den her. Hans måde at opbygge bogen på er meget anderledes til forhold til de andre forfattere jeg har læst. Men til gengæld er hans plot ret så fangende. Og det der ærgrede mig, var den manglende indlevelse hos de pågældende personer jeg læste om. Det var svært at mærke deres følelser undervejs og det er lidt synd, for er sikker på at Mohmen har skrevet den med kærlighed. Med hensyn til omgivelserne var min opfattelse den at det til tider var svært at leve sig ind i. Hele Mohmens sprog varierer ikke, og de mange dialoger gjorde bogen endnu længere. Det har været med til at jeg har måtte holde en læsepause for at tænke. De mange personer og manglende beskrivelse gjorde det svært at holde styr på hvem der var hvem.

For at vende tilbage til plottet, så har forfatter Mohmen fat i den lange ende. Jeg kunne godt lide hele konceptet i at det kan være svært at beslutte hvilken race man tilhører. Det at møde det nye og ukendte. Det var nok også det jeg faldt for, da jeg læste hvad bogen handlede om. Forfatter Mohmen Parvez har til trods for en lang bog, nogen personer man enten hader eller elsker. Jeg blev ret irriteret på Maria, som er hovedperson. Hendes måde at handle på, da hun skifter kæresten ud med en ny. Den havde jeg måske ikke lige set komme. Er det et tegn på usikkerhed? At Maria ikke ved hvilket ben hun skal stå på? Jeg kunne ikke mærke eller greje hende undervejs.

Alt i alt vil jeg give forfatter Mohmen Parvez 2,5 stjerner med den begrundelse, at jeg synes den var mangelfuld. Forfatter Mohmen Parvez har rigtig meget på hjertet for ellers havde bogen “Maria i kærlighedens navn” ikke været så lang. Et par andre øjne inden den blev udgivet havde måske løftet den og måske havde det været bedre, hvis den havde være to delt. Da jeg synes slutningen er hurtig overstået.

E- bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren selv, så tak for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *